Sagaklubben

Kontakta Sagaklubben

Har du några frågor eller funderingar? 

Tveka inte på att kontakta oss!

Styrelse i Sagaklubben

Kerstin Stake-Nilsson

Ordförande

Som ordförande ser jag fram emot att leda styrelsearbetet i en riktning som främjar transparens och medlemsengagemang. Jag tror på att öppen kommunikation och delaktighet är nyckeln till en framgångsrik förening och jag är redo att arbeta för detta tillsammans med övriga i styrelsen samt er medlemmar. Jag vill fullfölja och intensifiera föreningens intentioner i att skapa delaktighet och stolthet. Att engagera sig i en förening som handlar om båtar och i sjöliv ska kännas lustfyllt, först då blir det lyckosamt.

Till vardags arbetar jag som lärare och forskare inom medicinsk vetenskap. När detta inte upptar min tid lever jag ut min stora passion, mitt intresse för båtar och sjöliv som ger mig en känsla av frihet och äventyr. Våra egna båtar; Saga 29 HT, segelbåt Marieholms IF samt en ribb är min stolthet och glädje. Våra båtar har hemmahamn Navigationssällskapet Djurgården, Stockholm.

Stefan Törnqvist

Kassör

Jag har varit med i Klubb Saga i 15 år och de senaste tio åren som kassör. Nu ser jag fram emot nya idéer och nöjen med alla i Klubb Saga.

Jag är pensionär sedan tio år. Jag och min fru har fortsatt förvalta familjens Saga 27, med namn RAAR, som svärfar köpte 1976. Vi har nu haft båten i 25 år och helt naturligt finns det mycket att göra på en 70- talsbåt under vintersäsongen. Men nu återstår bara akterruffen, som behöver lite uppfräschning med dynor och nytt skrovmaterial. RAAR har sin hemmahamn på Gålö men befinner sig oftast i Stockholms mellanskärgård under sommaren. Där är hon mest en utflyktsbåt för barn och barnbarn.

Peter Björebo

Sekreterare

Som ledamot i klubb Saga ser jag fram emot att få mer tid att, tillsammans med övriga i styrelsen och er medlemmar, kunna engagera mig mer och arbeta för att klubb Saga ska kunna fortsätta att vara en framgångsrik förening. Min hemmahamn är Fliskärsvarvet i Gävle.

Till vardags arbetar jag som ekonomichef på Lantmäteriet men är nu i ett övergångsskede då jag snart går i pension. Det utökade fritiden kommer jag att använda för vårrustning av min Saga 27 samt också möjligheten att vara ute mer i vår fantastiska svenska skärgård. Jag tycker också om friluftsliv och försöker att komma i väg på någon längre fjällvandring under hösten.

Anne Holmer Löfving

Ledamot

Hemmahamnen är Önnered i södra Göteborg och vi har en fantastisk utsikt över delar av södra skärgården och Eskils kanal. I Sagaklubben blev jag först Ambassadör på Västkusten, sedan medlem i styrelsen och nu lämnar jag, efter några år, med varm hand över ordförandeposten till Kerstin!

Jag är nybliven pensionerad administratör/sekreterare mm och engagerad i två körer och sjunger alltså väldigt mycket. Som tur är så är den verksamheten till största delen förlagd under den tid som inte är båtsäsong. Mitt båtliv började på riktigt 1999 när maken och jag köpte en Fjord 24 och jag blev båtlivsfrälst direkt. Efter en Draco Executive 27, kände vi för en större och nyare båt och landade 2017 på en Saga 315. Den har blivit vårt hem på havet.

Carl-Åke Nilsson

Ledamot

Jag har varit med i styrelsen några år och vet vår potential och ser därför fram mot att försöka samla i första hand oss Sagabåtsägare, men även andra som liksom jag älskar sjön och livet där, till lustfyllda samkväm och aktiviteter.

Pensionerad lärare och rektor från Gävle, med båtarna i Stockholm. Utanför mitt arbete har jag tillbringat mycket av min tid hittills i livet med något sjörelaterat, antingen i egen båt eller som utbildare av i princip allt du kan koppla mot ett aktivt sjöliv. Hela spannet från Förarintyget till Fartygsbefäl Klass VIII, via SRC (VHF), Radar, båtpraktik och lite sjukvård. När jag inte befinner mig ombord på någon av familjens, Försvarsmaktens eller Sjövärnskårens båtar kan det hända att jag finns ombord på den gamla damen, m/s Emma från 1904 som jag sommartid är en av skepparna på där vi seglar på Storsjön i Gästrikland.